Kako pripraviti bazen na zimo?

Bazen bomo na prezimovanje pripravili, ko bo temperatura vode padla med 12-14°C. Sledi več opravil, ki jih opravimo po navodilih proizvajalca in ki so specifična za različne vrste bazenov (betonske, liner, montažne in druge bazene). Praviloma v bazenu pustimo vsaj 2/3 vode oziroma ga ohranimo polnega. Ob padcu temperature bazensko vodo šok kloriramo in s tem uničimo

Bazen bomo na prezimovanje pripravili, ko bo temperatura vode padla med 12-14°C. Sledi več opravil, ki jih opravimo po navodilih proizvajalca in ki so specifična za različne vrste bazenov (betonske, liner, montažne in druge bazene). Praviloma v bazenu pustimo vsaj 2/3 vode oziroma ga ohranimo polnega. Ob padcu temperature bazensko vodo šok kloriramo in s tem uničimo vse bakterije, ki se lahko zadržujejo v ceveh, v skimmerju in v sami školjki bazena. Po nekaj dneh, ko klor izhlapi, bazen dodobra očistimo z bazenskim sesalcem in končno dodamo vodi še algicid, ki bo preprečil nastanek alg pozimi, ter tekočino za prezimovanje, ki bo optimizirala pH vode.

Iz cevi izčrpamo vso vodo in strojnico nastavimo na program prezimovanja; sam prostor strojnice pa prav tako zaščitimo pred zmrzaljo. Vse druge dele bazena (šobe, reflektorje ipd.) na zimo pripravimo skladno z navodili proizvajalca. V vodo namestimo še nekaj plovcev, ki bodo preprečili mehanske poškodbe bazenske školjke zaradi ledu.

Zakaj uporabiti tekočino Planet pool WINTERFIT?

Tekočina za prezimovanje je sredstvo za prezimovanje plavalnih bazenov. Preprečuje rast alg ter izločanje vodnega kamna. S tem je olajšano spomladansko čiščenje. Deluje proti algam, preprečuje nastanek oblog vodnega kamna. Olajša pomladansko čiščenje, za vzdrževanje vode v privatnih bazenih. Idealna pH-vrednost je 7,0 – 7,4. Poskrbite, da bo pH vrednost pred uporabo sredstva v idealnem območju. Za merjenje uporabljajte merilec za pH. Uporaba: Po odklopu filtrirne naprave in odstranitvi oziroma izpraznjenju delov, ki jih ogroža zmrzal, sredstvo za prezimovanje razredčite v vedru vode in raztopino previdno vzdolž roba vlijte v bazen. Pri mehki vodi je potrebno 100 ml sredstva na 10 m3 vode, pri srednje trdi 200 ml in pri trdi vodi do 400 ml na 10 m3. Pozor: sredstvo za prezimovanje ne preprečuje zmrzovanja! Sredstva nikoli ne mešajte z drugimi kemikalijami! V primeru, da za nego vode uporabljate več različnih sredstev, raztopino vsakega pripravite v svoji posodi in jo nato previdno vlijte vzdolž bazenskega roba. Sredstva ne uporabljajte v ribnikih! Velike klorove tablete uporabljamo za dolgoročno dezinfekcijo bazenske vode. 1 kos tehta približno 200 g, vsebujejo najmanj 80% aktivnega klora, so zelo počasi topne. Uporabne za vse trdote vode in stabilizirane proti hitremu izhlapevanju zaradi toplote in svetlobe. Ne vsebujejo apnenca. Uporaba: Dolgoročna dezinfekcija: Vsakih 4 do 8 dni dodajte 1 tableto na 30-50 m3 vode. Tableto dajte v dozirno bojo, pri napravah s peščenim filtrom po možnosti v skimer. Tablete nikoli ne dajajte direktno v bazen! Obstaja nevarnost razbarvanja folije. Tedensko preverjajte pH vrednost in vsebnost klora v vodi. Idealna pH vrednost je 7,0 – 7,4. Idealna vsebnost klora: 0,6 – 1,0 mg/L. Za merjenje uporabljajte merilec za pH in merilec za klor. Poskrbite, da bosta vsebnost klora in pH vrednost zmeraj v idealnem območju. Sredstva nikoli ne mešajte z drugimi kemikalijami! Biocide uporabljajte varno. Pred uporabo vedno preberite oznako in informacije o proizvodu.